Together!

Een satire waarvan je de kriebels krijgt.
Met humor en theatrale sketches neemt Het Schellinkje je mee naar een absurde wereld.
Hierin staat de uiterst succesvolle app Together centraal.
Daar kun en wíl je niet omheen!

 
 
geheim-theater
Het geheim van het Boegbeeld
 
 
 

Foto Oma en Co tbv PT_JdP_048

Oma & Co

Het leven lacht Bob en zijn vrouw Ilse van alle kanten toe. Goede baan met veel extra’s , goedgevulde bankrekening, chique vriendenkring,  en nog beter vooruitzichten. Hun zoon Alex ontbreekt het aan niets. Nu ja bijna niets. Alleen oma is soms een beetje lastig. Maar verder geen vuiltje aan de lucht. En dan gaat het mis, en moet de hele familie het roer omgooien. En de een is daar beter in dan de ander. Een blijspel met vaart en vol actualiteit.

 
 
de-vergadering-theater
De vergadering
 
Vijf vrouwen en één man organiseren ieder jaar een evenement. Tijdens deze fair kan er goed gegeten, gedronken en gedanst worden, en de opbrengsten zijn voor het goede doel. Er is net een evenement geweest. Nu is het tijd om te evalueren en de plannen voor volgend jaar te bespreken. Maar er is een nieuwe dame uitgenodigd en daar zijn sommigen het niet mee eens. Zijn deze mensen het eigenlijk wel over iets eens? De argeloze nieuweling komt tussen twee kampen terecht. De verbale messen worden geslepen en het dreigt een lange en vermoeiende vergadering te worden. Maar soms moet je geen dingen zomaar aannemen.

amalia-theater

“AMALIA, IK KAN NIET SLAPEN” van Toon Tellegen.

De voorstelling “Amalia, ik kan niet slapen” is heel herkenbaar voor kinderen en ouders. Ouders willen dat hun kinderen gaan slapen, maar was het maar zo makkelijk. Ieder kind weet precies hoe het elke dag gaat. Je ouders zeggen: ” Bedtijd”. Je poetst je tanden en ze stoppen je in bed. Als je geluk hebt vertellen ze je een verhaaltje of  zingen ze een slaapliedje voor je. En dan moet je gaan slapen. Maar wat moet je doen als je helemaal geen slaap hebt? Je ligt daar met je ogen wijd open, of helemaal dichtgeknepen. Of allebei. (Dat kan!) En je wacht tot je slaap krijgt. Ga je je dan vervelen? Ga je om een glaasje water zeuren? Of gebeuren er ongelooflijke en wonderlijke dingen?

 
fit-theater
FIT
 
“Opvliegers, een leesbril en alles gaat hangen.” Dit en meer bespreken de vijf vriendinnen tijdens hun wekelijkse sportieve bijeenkomsten. Je moet tenslotte FIT blijven! Maar is hun vriendschap tegen de hormonen bestand?
beet IMG-20150202-WA0007
Beet
 
2018 Cultuurnacht en 2019 Gluren bij de buren

Korte eenakter over drie vriendinnen die bij elkaar komen voor hun reguliere vispartijtje. Voor ze een vis vangen, confronteren ze elkaar met de ene verrassing na de andere…

heks-theater
Willabella wil geen heks meer zijn.

In sprookjesland heeft Willabella de heks een besluit genomen: ze gaat met pensioen. Na honderden jaren toveren en hekserij vindt ze het welletjes. Ze vindt het tijd om een gewone vrouw te worden die gewone dingen doet. Samen met haar kraai denkt ze van haar welverdiende rust te kunnen genieten, maar niet iedereen in sprookjesland denkt daar zo over. Verschillende luidruchtige figuren komen langs en vragen haar nog één keer, voor dit speciale geval, haar toverkunsten te vertonen. Telkens tovert ze – voor de laatste keer – want dan is ze er het snelst van af… denkt ze. Het loopt een beetje anders dan ze had gehoopt….